Iskolatáska! De milyet?

iskolataska_9TANÁCSOK MEGFELELŐ ISKOLATÁSKA KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Legidősebb gyermekem életében elérkezett az egyik legfontosabb mérföldkő, szeptembertől iskolás lesz. Miután kiválasztottuk a legmegfelelőbb iskolát a számára és a család számára is, ami szerintem legalább annyira fontos, máris a következő megvalósítandó tennivalón járt az agyam. Milyen iskolatáskát vegyek neki, ami egészséges és megfelelő számára.

Nehéz a választás, mert fontos, hogy egészséges és kényelmes legyen, de a gyermekemnek is tetsszen. Sajnos az sem elhanyagolható tényező, hogy mennyibe kerül. Ellenben érdemes a jobb márkákat keresni, hiszen a jobb minőség ez esetben több éves használatot jelenthet.

A nem megfelelően megválasztott iskolatáska okozhat a gyermekeknél rossz tartást és hátfájást is, és nem szívesen fogja hordani. Ezért megpróbáltam összeszedni néhány szempontot, amit érdemes lehet végig bogarászni vásárlás előtt.

Mire is érdemes odafigyelni:

Az ergonómiailag tervezett, gerincoszlophoz igazodó hátfal minden oldalról megtámasztja a gerincet és követi a test vonalát, ami megakadályozza a gyerkőcöt, hogy görnyedt tartást vegyen fel. Ezen felül nem árt, ha a hátrész légáteresztő anyagból készül, hogy kevésbé izzadjon a viselője.

Az iskolatáska ne legyen nehéz, hogy azok a gyermekek, akik nem iskolaotthonos rendszerben tanulnak, és minden nap hordják a könyveiket, füzeteiket és a kiegészítőket, ne terheljék még a szervezetüket egy nehéz táskával is.

IMG_5180A gerincferdülést megkímélendő két vállra akasztható fazont válasszunk, ami segít az egyenlő súlyelosztásban is. A vállpánt legyen széles és párnázott, ami nem vágja a gyermek vállát és nem csúszik le. Jó, ha a vállpánt állítható, így vastagabb kabát előkerülése esetén is kényelmes lehet a hordása.

IMG_5178A könyvek és a füzetek állapotának megkíméléséhez nem árt, ha a táska hátfala merev, de ezek mellett a táska belső elosztása sem elhanyagolható tényező. Több belső rekesz segít elkülöníteni a tanszereket, a nehezebb könyvek kerülhetnek közvetlenül a merev hátrészhez, míg a füzetek és a tolltartó elkülönülhet a könyvektől.
Ezen felül célszerű lehet a külön italtartó rész is, hogy a folyadék ne boruljon rá a tanszerekre (egyes modellekben extra termoszrekesz található, hogy a téli hidegben elrakott meleg tea, reggelire is meleg maradjon).
További hasznos funkció, ha a táska rendelkezik belső, elzárható zsebbel, hogy az iratok és a zsebpénz biztonságosan utazhasson gyermekünkkel.

Ha az egész táska vízhatlan, egy kiadós eső esetén nem áznak el a tanszerek.

A biztonságos közlekedés érdekében nem árt, ha van a táskán fényvisszaverő csík, így a téli korán sötétedős időszakban a gyermekünk jól látható az autósok számára is.

iskolataskaMiután sikerült kiválasztanunk a pénztárcánkhoz, és az elgondolásainkhoz legjobban illő táskát, már csak azt kell kitalálnunk, hogy gyermekünk melyiket hordaná a legnagyobb örömmel minden nap az iskolába. Érdemes egy-két megfelelő márkát kiszemelni, amiből a gyermek kiválaszthatja a neki tetsző színt és mintázatot.

Amikor már összeállt a kép, melyik táskát szeretnénk megvásárolni érdemes internetes áruházakban is körülnézni. Sokszor tavalyi modelleket, elfekvő készleten lévő termékeket jelentős kedvezménnyel vásárolhatunk meg. Természetesen a boltok polcain is megtalálhatóak ezek, érdemes minél hamarabb elkezdeni a böngészést. Akinek nem az első osztályt kezdi gyermeke, érdemes megvárnia a szeptember közepét, és a tavalyi táskával elindítania gyermekét, hiszen a legtöbb áruház az augusztusi hónapra időzíti a tanszervásárlást, és az iskola kezdete után jelentős kedvezményekkel próbálnak megszabadulni a beragadt készletektől. Hátránya, hogy ebben az esetben nem fogunk a bőség zavarába kerülni.

Még egy jó tanács: Amikor elkezdik használni a táskát érdemes hozzászoktatni őket, hogy mindig két vállon hordják, és ne pakolják tele olyan dolgokkal, amik nem szükségesek az iskolához.

Jó keresgélést és szerencsés vásárlást kívánok mindenkinek!